Bune atat calde cat si reci, chiar si luate la pachet.
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.
Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză.
Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina. Punem făină până obținem o compoziție mai groasă decât la clătitele obișnuite.
Trebuie să fie un aluat compact, bine legat. Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei, apoi lăsăm aluatul de clătite aperitiv cu dovlecel să se odihnească 10 minute, după care preparăm clătitele.
Eu le-am preparat la panini maker, pentru că imi place cum ies la acest aparat, dar se pot prepara la fel de bine și la tigaie.
Dovlecelul se poate scurge de surplusul de zeamă, dacă se dorește doar pulpa, eu îl las, de obicei, cu totul.
Umplem clătitele cu mozzarella și cîte o felie de șuncă presată, imediat ce le preparăm, ca să se topească mozzarella ușor și să lipească șunca presată de foaia de clătită.
Peste mozzarella presărăm și câte puțin chimen, îi va da un gust aparte. Le rulăm strâns pentru a le putea porționa frumos.
Pot să spun că sunt de mare efect aceste clătite aperitiv cu dovlecel, umplute cu mozzarela și șuncă presată, vi le recomand cu toată încrederea.
Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, dar se pot și reîncâlzi la microunde.