Aperitiv cu dovlecei

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4886 vizualizari

 

Ca masura se foloseste paharul mic ,de iaurt( 150 g).

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mica de iaurt (150 g)
  • 2 cutii faina
  • 1/2 cutie ulei de masline+2 lg
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g cascaval ras
  • 600 g dovlecei
  • oregano
  • sare (cam 1/2 lingurita)
  • 1-2 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu dovlecei:

Se curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa si inabusiti pana se inmoaie (dovlecelul).

Dupa ce ati inchis focul, se sareaza( dovlecelul) si se lasa la scurs intr-o sita. Se amesteca iaurtul, ouale, uleiul(1/2 cutie) ,cascavalul, faina, praful de copt si sare dupa gust. Cand dovleceii s-au racit, ii uscam putin , pe un servet de hartie, apoi introducem 3/4 din cantitate in aluat. Cu restul, se orneaza . Aluatul se pune intr-o forma rotunda, de 20-24 cm diametru,unsa cu putin unt si presarata cu faina.Se pun restul de dovlecei si se presara oregano .Se tine la cuptor 30-40 minute,la 180-200 grade C, sau pana cand este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]