Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2017 | 5940 vizualizari

 

Un aperitiv de post (și nu numai) foarte gustos și ușor de făcut acum, toamna, când vinetele sunt legumele principale de sezon sau iarna, cu ceea ce am pus la conservat în borcane sau la congelator.
Dacă le mai și decorăm frumos, roșiile umplute cu salată de vinete pot nu numai să ne încânte gustativ, dar să ne și înfrumusețeze mesele noastre festive sau obișnuite, de zi cu zi.
De obicei, eu fac salata de vinete cu maioneză și cu usturoi, dar acum am făcut-o fără maioneză și cu ceapă, ca să fie bună și în zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă medie
  • 1/2 ceapă
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 4 roșii
  • măsline (pentru decor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete:

Se spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc mediu.

Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de bucătărie din hârtie, se decupează partea superioară (lăsând partea inferioară mai mare) după care se golesc de semințe. Se așează roșiile pe o farfurie, cu deschiderea în jos, pentru ca zeama adunată să se scurgă.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie și se taie fin, 1/2 din ea.

Când vânăta s-a copt, se scoate din cuptor, se curăță de pieliță, se lasă puțin la scurs într-o strecurătoare și apoi se toacă bine. Se adaugă ceapa tăiată fin, uleiul, încetul cu încetul, încorporându-se ușor și apoi se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu jumătățile de roșii cu salata de vinete și se decorează, după preferință cu: măsline, verdeață, gogoșari murați...

TIPS-URI

1

Înțepați vânăta înainte de coacere, pentru a nu "exploda".

2

Curățați vânăta imediat după coacere, pentru a nu se înnegri.

3

Lăsați vânăta puțin la scurs, înainte să o tocați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

26.09.2017, 09:43

Mă bucur mult că-ți place salata de vinete, Mihaela! Uite, acum te pot servi, cu mare drag!

Ancutsa 1

26.09.2017, 15:56

Tare bune rosioarele cu vinete!

RODIMUR 1

26.09.2017, 16:15

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv - Reteta gustoasa si economica