Aperitiv drob

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 55661 vizualizari

 

Interesant este ca pentru drob poti folosi orice fel de carne doresti, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg maruntaie ( ficat, rinichi, bojoc de porc)
  • 2 piepti pui
  • 10 oua
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingura untura
  • prapor sau foi de placinta
  • 3-4 oua fierte tari
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob:

Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Se taie ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit ceapa, se stinge focul si se adauga usturoiul. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate si se lasa la racit. Se taie in bucati mai mici, apoi se da prin masina de tocat. Ouale se bat si se amesteca cu smantana.

Se pun deoparte cateva linguri din compozitie pentru a turna peste drob, iar restul se amesteca cu compozitia din carne, ceapa si usturoi. Se adauga verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Se tapeteaza tava cu putina untura si se asaza praporul, apoi se toarna compozitia (daca avem foi placinta in loc de prapor, acestea se ung cu putin ulei). In interiorul drobului se pot aseza oua fierte intregi, bineinteles decojite. Se acopera marginile si pe deasupra, apoi se unge cu compozitia de oua si smantana oprita. Se introduce la cuptor pentru 45 -50 minute si rezulta produsul numai bun de servit!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lorelaimariam 1

20.03.2017, 13:29

Îmi pare rău dar ăsta nu mai este drob.Cu smantana 10ouă sa dus dracu ficatul si colesterolul

Constelatialeu 1

20.03.2017, 13:38

Lorelai dar cine te pune sa-l mananci pe tot , se mananca o feliuta, hai doua daca esti mai gurmand.....eu chiar nu inteleg comentariile astea aiurea....de parca cineva va obliga sa mancati tot dintr-o suflare....

ralu_ca 1

26.03.2017, 08:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]