Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2017 | 4081 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • cca. 1 kg spanac proaspat
  • 2-3 linguri ulei de masnine
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 ou batut
  • parmezan ras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan:

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare.

Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana se evapora apa, apoi oprim focul si adaugam pesmetul, amestecam sa se incorporeze uniform, lasam umplutura la racit.

Foietajul la temperatura camerei, se desface din ambalaj, se intinde pe masa de lucru, apoi intindem umplutura pe intreaga suprafata in strat egal.

Rulam foaia, apoi taiem melci de 1,5cm grosime, ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem usor alutul cu ou batut.

Radem parmezan peste melci, apoi dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Scoatem melcii rumeniti din cuptor, apoi mai radem pete ei parmezan din belsug.

Se servesc calzi sau reci, dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melci din foietaj cu spanac si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche taraneasca cu ciuperci