Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2017 | 16257 vizualizari

 

Foarte bune, dar au iesit cam crescute.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat foietaj (2 x 400g)
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g branza de burduf
  • 300 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv merdenele din aluat de foietaj:

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat.

Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare.

Pe jumatate din patrate se intinde amestec de branza, lasand 1 cm pe fiecare margine.

Celelalte patrate se inteapa cu furculita in cateva locuri fiecare.

Se ung marginile patratelor cu branza cu galbenus de ou.

Se pun deasupra patratele intepate si se apasa marginile cu o furculita pentru etansare.

Se pun intr-o tava si se ung cu galbenus de ou. Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv merdenele din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos de ardei