Aperitiv oua rosii

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2017 | 2265 vizualizari

 

Nu știu dacă toată lumea consideră ouăle roșii un deliciu de Paști, dar ele sunt, oricum, simbolul Paștilor.
Toată lumea știe să vopsească ouă, dar nu toată lumea știe să o facă ecologic. De aceea, am câteva sfaturi pentru vopsirea ecologică a ouălor de Paști. (Corect, se zice PAȘTI, la plural!)
Timp de 40 de zile, de la Paști până la Înălțare, se fac ouă roșii.
Nu cred că mai este necesar să explic avantajul vopsirii ecologice a ouălor, față de folosirea chimicalelor.
Gospodinele trebuie să știe că, din cauza fierberii îndelungate, gălbenușul capătă o culoare verde închis (ceea ce nu este prea plăcut). De aceea, eu aleg să le vopsesc, în timp ce le fierb în zeama de coji de ceapă, iar gălbenușul rămâne curat, galben și frumos.

 

INGREDIENTE

  • 15 ouă proaspete, de preferință, avînd coaja mai deschisă la culoare
  • coajă de ceapă galbenă (de la 2-3 kg)
  • apă
  • frunzulițe de pătrunjel, mărar, trifoi...
  • abțibilduri
  • untură / ulei (pentru a da luciu ouălor vopsite)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua rosii:

Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva).

Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri de apă, după care se lasă la răcit. Când s-a răcit, se scot cojile de ceapă, prin stoarcere și rămâne doar zeama, în care se pun ouăle învelite și decorate, după care se dau la foc potrivit. Se poate adăuga oțet în această zeamă de coji de ceapă, pentru o culoare mai plăcută, dar nu este obligatoriu. Se fierb ouăle timp de 4-5 minute, după care se oprește focul și, dacă la verificare, ni se pare că dorim o culoare mai închisă, le vom mai lăsa în zeama respectivă încă 5-10 minute.

Se scot ouăle din zeama de coji de ceapă și se așază pe niște șervețele, într-o tavă curată. Dacă vrem să le ornăm cu abțibilduri cu scene biblice (ceea ce este foarte frumos, pentru că e vorba de o sărbătoare religioasă!), vom face această operațiune chiar atunci, cînd ouăle sunt calde, scufundându-le, cu o lingură, într-un vas cu apă fierbinte. Abțibildurile se vor lipi instantaneu.

Când toate ouăle sunt vopsite, le vom unge cu o bucată de pânză înmuiată în untură, sau ulei, pentru a le da luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

miki_a 1

20.04.2017, 09:58

Super....am să încerc și eu (facea bunica și îi ieșeau foarte frumoase, oarecum mai dungate...nu am apucat să-i aflu secretul)!

Rahela Velicu 1

20.04.2017, 12:04

Corinuta 1

20.04.2017, 12:12

Superbe sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive rapide pentru sarbatori