"Provocarea GastroArt"
Din ce m-am documentat pe internet, ouale scotiene se pregatesc cu carne din carnati proaspeti, insa eu am preferat sa cumpar carne tocata si sa o condimentez dupa gustul meu (de obicei carnatii sunt cam picanti).
Orice metoda am incercat, ouale mele de tara pur si simplu nu vor sa se curete frumos. Am pus si sare si otet in apa, am pus si apa rece peste ele imediat dupa fierbere...degeaba. Poate imi spuneti voi o metoda...daca exista.
Ouale scotiene se pot servi cu diverse legume, sosuri sau muraturi.
Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece.
Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper proaspat macinat, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, usturoiul pisat si putin cimbru uscat.
Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta pesmetul, iar intr-un castron se bat celelalte doua oua cu un praf de sare.
Se curata ouale fierte cu grija de coaja. Acestea au galbenusul moale in acest moment.
Se pune un wok cu ulei la foc mic pentru a se incalzi.
Amestecul cu carne se imparte in trei. Se ia o parte din carne si se aplatizeaza, apoi se inveleste un ou fiert in ea, cu mana umeda. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua oua. Chiftelele astfel obtinute se dau pe rand prin faina, ou si pesmet, apoi se prajesc la foc potrivit in baia de ulei. Se scot pe un servetel absorbant.
Ouale scotiene se pot servi cu diverse legume, sosuri sau muraturi.