Aperitiv placinta Beurek armeniana

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2017 | 4375 vizualizari

 

Va prezinta o delicioasa placinta armeniana umpluta cu 3 branzeturi si parfumata cu patrunjel.
 
Un börek, burek ou beurek este o patiserie sarata orientala originara din Asia centrala, care a ajuns la noi in Balcani in timpul ocupatiei otomane.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/placinta-beurek-armeniana.html

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 300 g de branza de vaci proaspata (sau ricotta)
  • 100 g de cascaval ras
  • 120 g de branza féta
  • patrunjel tocat (1/2 legatura)
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • 30 g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta Beurek armeniana:

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.

Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.

Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).

Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt.

Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.

Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi. Taiati in portii.

Amestecati oul cu laptele si turnati deasupra.

Coaceti placinta timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.

Cu o salata verde este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Beurek armeniana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ciuperci si piept de pui