Aperitiv placinta cu branza sarata

de Auras12 in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2017 | 4781 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 100 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 400-500 g branza (in functie de cat de sarata este)
  • 1 galbenus
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza sarata:

    Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug maiaua, laptele caldut si untul topit si framant un aluat timp de 5 - 10 minute. Ung aluatul obtinut cu ulei si las la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut, impart aluatul in trei parti. Intind fiecare parte intr-un blat rotund, pun branza rasa si aduc marginile aluatului spre centru. Intorc punga obtinuta, o intep cu furculita din loc in loc si o intind din nou intr-un blat rotund. Ung placinta cu galbenus batut, presar branza rasa si o coc 15-20 de minute in cuptorul preincalzit. 

TIPS-URI

1

Daca branza este prea sarata, pe deasupra se poate adauga cascaval razuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, sunca de curcan si branza