Aperitiv placinta cu branza sarata

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2021 | 6341 vizualizari

 

E fara introducere, doar cu ceapa verde si marar.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 320 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1lingurita rasa cu sare
  • 50 g untura
  • Umplutura
  • 300 g branza de oaie
  • frunze verzi de ceapa ( cred ca am avut vreo 22 de frunze rupte )
  • un manunchi de marar
  • 4 oua
  • Pt uns
  • 1 ou
  • piper colorat pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza sarata:

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut un aluat omogem . Am adaugat si untura moale si am framantat bine pana am obtinut un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Am trantit aluatul de blatul de lucru de cateva ori, am mai framntat vreo 10 min, apoi am asezat aluatul intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut, fiind vara si foarte cald a crescut foarte repede. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale. Am intins fasi lungi cam cat tava in care am copt.

Umplutura: Am ras branza de oaie, am taiat marunt frunzele de ceapa si mararul. Branza am amestecat-o cu cele 4 oua apoi am adaugat ceapa si mararul, am omogenizat.

Am intans prima fasie de aluat am pus umplutura si am intins-o pe toata suprafata apoi am rasucit bine , am procedat la fel si cu celelalte fasii. Am asezat placinta formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am lasat 10 in sa mai creasca, apoi am uns cu ou , am presarat piper colorat si am crestat din loc in loc placintele. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, le-am scos din cuptor cand au inceput sa se rumeneasca frumos. Se pot servi atata calde cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza de capra afumata