Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2018 | 10331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de untura
  • 400 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 500 gr branza de burduf
  • 1 legatura de marar
  • ulei pentru prajit.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar:

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.

Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.

Intre timp branza se amesteca cu mararul.

Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza si mararul, apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.

TIPS-URI

1

Aluatul fără gluten nu este la fel de elastic ca si cel din faina de grâu, iar la faina fără gluten trebuie mai mult lichid.

2

Am folosit lapte si ou ca sa nu se întărească plăcintele prea tare când se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

20.07.2018, 21:32

Ce bune sunt aceste placinteeee! Nu mananc branza de burduf, eu imi fac cu cascaval de obicei, dar sunt grozave!

dantes 1

24.07.2018, 18:33

Bune!

Ina 1

25.07.2018, 09:05

Ooooo, da!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]