Aperitiv porumb in crusta de sunculita

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2017 | 3705 vizualizari

 

Nu știu dacă este cineva care să nu adore porumbul fiert sau copt, dar eu aș fi în stare să-l servesc dimineața, la prânz și seara :))))
Ai mei îl preferă pe cel copt, eu mai mult pe cel fiert, iar de data aceasta, după ce l-am fiert, l-am înfășurat în felii de prosciutto și l-am mai rumenit puțin la cuptor.
Am văzut mai demult niște poze pe net cu porumb în crustă de bacon și tare am poftit la el.
În bacon cred că iese mai bun, având și grăsime, dar eu am avut prosciutto în frigider, așa că de data asta l-am încercat așa și foarte mult ne-a plăcut.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 porumbi cruzi
  • 250 g prosciutto
  • apă
  • sare
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv porumb in crusta de sunculita:

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece.

Le rupem vârfurile că sunt inestetice.

Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă.

Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le vom presa cu un capac direct peste porumbi.

Capacul trebuie să fie mai mic ca să încapă în oală.

Foile de porumb adăugate în vas, ajută porumbul să se pătrundă mai bine și mai rapid, înăbușindu-l astfel.

Lăsăm porumbii să fiarbă la foc mediu, aproximativ 3 ore, sau până când porumbii sunt bine pătrunși.

Pe parcurs, mai completăm cu apă fierbinte.

Îii scurgem apoi, îi lăsăm să se tempereze ușor, apoi îi rupem în două și îi înfășurăm în feliile de prosciutto.

Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 7-8 minute, la 200 de grade, doar atât cât prosciutto să se rumenească ușor și să se strângă în jurul porumbilor.

Presărăm condimente peste ei, sare, acolo unde nu sunt acoperiți de prosciutto și îi servim cu poftă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv porumb in crusta de sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frittata cu legume si prosciutto crudo