Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2021 | 12855 vizualizari

 

 retete de suflet
Această rețetă am pregătit-o cu drag pentru întâlnirea bucătărașilor de la Praid. 
Mandru mi-s bucataras! :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 ouă crude (mari)
  • 3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse
  • -pentru umplutură:
  • 500 g legume congelate
  • 2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 căței de usturoi
  • optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar
  • In plus:
  • 80 g cașcaval ras fin
  • 1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt
  • 10 felii prosciutto
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval:

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de usturoi, apoi le lași deoparte la răcorit.

Așezi carnea tocată într-un castron încăpător și o asezonezi bine cu sare, piper, cimbru și boia dulce. Adaugi și usturoiul zdrobit și ceapa tocată fin precum și ouăle crude. Frămânți totul cu mâna. Înmoi în apă 3 felii de pâine și le storci în palme, apoi le rupi bucățele mici și le adaugi în compoziția de carne tocată. 

Pui cuptorul la încins la 180 C. Tai o coală de hârtie de copt de vreo 70 cm x 33cm și o ungi bine cu ulei și răstorni carnea tocată pe ea. Cu ajutorul palmelor aplatizezi carnea în strat de cca. 1 – 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Presari cașcavalul ras fin, el având rol de „legare și lipire” a legumelor de carnea tocată. Deasupra distribui și legumele sotate, în strat uniform înăa nu până la margine. Lași o bordură de 2 cm pe 3 laturi și una de vreo 5 la marginea superioară a foii de carne.

Cu ajutorul hârtiei de copt rulezi strâns chifteaua umplută, cât mai strâns. În final îndeși capetele de carne ale ruladei și așezi feliile de prosciutto deasupra, apoi o înfășori complet și strâns în hârtia de copt. Răsucești bine capetele hârtiei ca să stea închise.

Înfășori rulada în folie de aluminiu (peste cel de hartie) și o pui pe o tavă încăpătoare.
O coci 50 de minute la 180 C (cuptor preincins) după care desfaci folia și hârtia. Mărești temperatura cuptorului la 220 C și coci rulada alte 20-30 de minute, până s-a rumenit frumos.
După răcorirea completă o înfășori într-o folie curată de aluminiu și o dai la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

Need help

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci