Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2020 | 3561 vizualizari

 

Un aperitiv tare bun și apreciat în CasaZmeilor! Se oate prepara și fără nicio ocazie aniversară, doar așa de răsfăț, sau daca vă mai rămâne cumva vreo câteva linguri de piure din spanac și nu știți cum să scăpați de el! :D 😉

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • Spanac congelat cca. 300 g,
  • Ulei de struguri cca. 2 linguri,
  • Usturoi 4 căței,
  • Smântână de gătit 250 ml,
  • Amidon 2 linguri,
  • Brânză Ricota (brânză vaci sau urdă) cca. 250 g,
  • Cașcaval afumat (sau normal) cca. 100 g.
  • Ouă mărimea L 4 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză light cca. 200 g,
  • Cremă de brânză topită light cca. 150 g,
  • Ardei kapia 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia:

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit adusă la temperatura camerei și se adaugă la piureul de spanac, în fir subțire, amestecându-se continuu, până ce se înglobează apoi se mai lasă la gătit cca. 5 minute la foc mic.

Piureul de spanac se lasă la răcit cca. 30 de minute.

După ce s-a răcorit se adaugă ouăle, amestecându-se până ce se înglobează, apoi brânza, cașcavulul afumat, răzuit, se asezonează de sare și piper și se amestecă ușor până se obține un aluat omogen.

Se tapetează o tavă mare de cuptor cu foaie de pergament, apoi se răstoarnă aluatul de spanac și brânză și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade.

După ce aluatul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcorit, atenție, în tavă cca. 10 minute.

Între timp se prepară crema de brânză.astfel: ardeiul kapia se spală, curăță și taie cubulețe. Într-un vas încăpător se adaugă cele 2 feluri de crema din brânză și cubulețele de ardei kapia, amestecându-se ușor, până ce se înglobează în cremă.

Peste blatul răcorit se întinde crema de brânză pe toată suprafața, apoi se rulează ușor rulada, cu ajutorul foii de copt. Atenție e tare fragilă, trebuie să aveți răbdare! Apoi se dă la rece minim 30 minute înainte de servire, cel mai bine până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adi 1

11.10.2020, 18:15

Rocsi 1

11.10.2020, 20:29

Sunt foarte faine ruladele aperitiv! Le pregatesc mereu de sarbatori sau cand am musafiri!

Gherca Daniela 1

11.10.2020, 21:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banana La cuptor