Aperitiv saratele

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2017 | 6485 vizualizari

 

Sunt cele mai bune atunci cand ai chef de rontait uitandu-te la un film, cand ai musafiri sau chiar si de pofta. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 lgt rase de sare
  • 2 oua
  • 100 g branza de burduf
  • 400 g untura
  • 3-4 lg smantana
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 150 ml apa minerala
  • 200 g mozzarela
  • chimen macinat
  • 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele:

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, ouale, untura, branza de burduf, smantana si maiaua. Se framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15 minute sa se odihneasca.

Pe masa infainata se intinde aluatul cu o grosine de cca 3-4 mm. Se unge cu oul batut cu putina sare apoi se presara deasupra mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi chimen macinat si se taie in fasii de dimensiunea dorita.

Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Se continua pana se termina de copt toate saratelele.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

6 portii inseamna 6 tavi.

2

Se poate inlocui chimenul macinat cu chimenul boabe.

3

Se poate rade deasupra cascaval, eu nu am avut numai mozzarela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]