Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2018 | 4305 vizualizari

 

Tarta cu ceapa este o reteta foarte raspandita in regiunea franceza Alsacia.
De obicei este parfumata cu nucsoara, eu am preferat s-o parfumez cu oregano uscat.
Oregano este o planta aromata. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria muntelui”. Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata.
A fost mult timp cunoscut faptul ca oregano are proprietați anti-bacteriene, Hipocrate folosindu-l ca un antiseptic.
Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral ..etc (sursa: http://www.supereva.ro)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/tarta-cu-ceapa-si-oregano.html

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt moale
  • 1 lingurita de sare
  • 10 cl de apa calduta
  • 1 lingura oregano uscat

Garnitura:

  • 5 cepe mari
  • 4 oua
  • 100 g de bacon afumat
  • 15 cl de smantana
  • 15 cl de lapte
  • 1 lingura de ulei
  • sare, piper
  • 1 lingura de oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ceapa si oregano:

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele.

Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie  de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora.

 Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C.

Intinde-ti aluatul pe o suprafata fainata si puneti-l in forma de tarta unsa.

Acoperiti-l cu hartie de copt, puneti deasupra fasole uscata si dati la cutor timp de 20 de minute.

 Intre timp pregatiti garnitura.

Curati si taiati marunt ceapa.

Rumeniti-o cu baconul in uleiul incins timp de 10 minute, la foc potrivit.

 Bateti ouale intregi cu smantana si laptele, puneti sare si piper.

Puneti amestecul cu ceapa peste aluatul copt si varsati deasupra amestecul cu oua.

Presarati deasupra oregano uscat.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Serviti -o calda cu salata verde.

Pota Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]