Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2017 | 3041 vizualizari

 

Delicii de Paste
Pentru masa de Paste va recomand sa incercati si aceasta tarta delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • ¼ lingurita sare
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • 9 oua + 1 albus
  • 500 g spanac
  • 600 g branza de vaci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 varf nucsoara
  • Sare
  • piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina):

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.

Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi il mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust.

 Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”. Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit,pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti