Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2017 | 33725 vizualizari

 

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta gustoasa, iar forma ii va incanta si pe cei mici!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 350 gr ricotta
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • plus un ou pentru uns
  • mix de seminte pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac:

  • Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins.

  • Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute.

  • Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale.

  • Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa si omogenizeaza bine.

  • Taie cele doua foi de aluat cu ajutorul unei tavi rotunde sau un capac de oala.

  • Pune prima foaie pe o hartie de copt si presar-o cu pesmet, apoi asaza compozitia de spanac in mijloc si pe margine.

  • Presara deasupra parmezanul ras si acopera cu a doua foaie. Preseaza usor si lipeste marginile presand bine cu o furculita.

  • Asaza in mijlocul tartei un castron cu gura in jos si taie apoi petale de 2 cm grosime. Inteapa cu furculita si de jur imprejurul castronului, ca sa iasa aerul fierbinte in timpul coacerii.

  • Rasuceste fiecare bucata in sus, formand astfel petalele tartei.

  • Unge tarta apoi cu oul batut si presara in mijloc mixul de seminte.

  • Coace tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

13.03.2020, 19:03

Anett 1

27.11.2021, 12:13

Vivian1019 1

14.09.2023, 06:38

De ce în lume există oameni care sunt buni bucătari ca tine? Mulțumesc pentru împărtășirea rețetei, deși nu sunt sigur că o pot face

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte invartite cu telemea si spanac