Aperitive festive

de Bucataras in , 30 Mar 2018 | 10395 vizualizari

 

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

 

INGREDIENTE

Pachetele de primavara

  • Carne tocata de porc – 200 g
  • Morcov ras – 400 g
  • Varza alba rasa – 280 g
  • Ceapa – 100 g
  • Sos de soia – 30 ml
  • Sos de peste – 15 ml
  • Oua – 2 buc
  • Vermicelli – 20 g
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ghimbir macinat Kamis – ½ lingurita
  • Foi de orez – 1 pachet
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • Sos sweet chili pentru servit

Oua umplute

  • Galbenusuri fierte – 10 buc
  • Crema de branza cu verdeturi – 250 g
  • Maioneza – 2 linguri
  • Mustar Dijon Kamis – 1 lingura
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Avocado – 1 buc
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Sucul de la o ½ lime
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
  • Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
  • Chives – 6-7 fire

Crochete de cartofi la cuptor

  • Parmezan ras – 150 g
  • Pesmet – 50 g
  • Patrunjel tocat – ½ legatura
  • Boia iute Kamis – ½ lingurita
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Oregano – 1 lingurita
  • Sare cu plante aromatice – dupa gust
  • Usturoi granulat – 1 lingurita
  • Piper – dupa gust
  • Oua – 5 buc
  • Cartofi 1,5 kg cartofi

Bruschete cu avocado si ou posat

  • Avocado – 1 buc
  • Suc de la ½ Lime
  • Sare cu ierburi de Provence Kamis – dupa gust
  • Piper Kamis – dupa gust
  • Coriandru frunze Kamis – 1 lingurita
  • Frunze de patrunjel Kamis – 1 lingurita
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Rosie cuburi (fara miez) – 2 buc
  • Ceapa rosie cuburi – 1 buc
  • Paine prajita – 16 felii
  • Oua de prepelita – 16 buc
  • Otet – 30 ml
  • Mustar dijon Kamis – 1 lingurita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive festive:

Pachetele de primavara

Mod de preparare:

·         Se da pe razatoare morcovul;

·         Se toaca varza si ceapa julien;

·         Se amesteca totul;

·         Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);

·         Se ruleaza ca pe sarmale;

·         Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;

·         Se servesc cu sos sweet chili;


Oua umplute

Mod de preparare:

·         Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;

·         Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;

·         Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;

·         Taiati-le pe jumatate;

·         Puneti galbenusurile in blender;

·         Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;

·         Blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;

·         Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;


Crochete de cartofi la cuptor

Mod de preparare:

·         Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;

·         Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;

·         Taie-i fasii;

·         Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;

·         Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;

·         Serveste cu sos de smantana si menta;

 

Bruschete cu avocado si ou posat

Mod de preparare:

·         Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;

·         Blendeaza totul;

·         Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;

·         Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;

·         Pune apa la fiert;

·         Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;

·         Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;

·         Da focul mic si adauga ouale de prepelita;

·         Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;

·         Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;

·         Prajeste rondelele de paine;

·         Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;

·         Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos