Ardei copţi la borcan

de Ade200 in Conserve, 17 Sep 2012 | 15472 vizualizari

 

O modalitate simplă de a conserva ardeii copţi, fără alte ingrediente. Iarna, îi puteţi folosi după dorinţă. Pentru cei care nu tolerează oţetul e reţeta ideală. Ca să nu mai vorbim că rămâne spaţiu pentru alte legume în congelator!

 

INGREDIENTE

  • ardei kapia sau gras
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copţi la borcan:

Coaceţi ardeii (se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi). Îi închideţi intr-o pungă sau într-un vas acoperit pentru că aburii ajută la o curăţare mai uşoară. Curăţaţi de coajă, scoateţi sâmburii, lăsaţi să se scurgă 1-2 ore într-o strecurătoare, presăraţi cu sare. Puneţi ardeii în borcane până la 1 cm de margine.

Puneţi capacele,sterilizaţi-le într-o cratiţă punând apă rece până la ¾ din înălţimea borcanelor.Fierbeţi la foc mijlociu cam 1 oră.Lăsaţi în cratiţă până se răcesc.

Ştergeţi borcanele, le puneţi la păstrare în loc uscat şi întunecos

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copţi la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei in saramura