O mancarica grozava de sezon.
Avem nevoie de doua vase. Unul il folosim pentru sos, iar unul pentru  umplutura. In vasul pentru sos calim la foc slab o ceapa tocata si un  ardei tocat, apoi adaugam rosiile taiate bucatele si dovlecelul tot  bucatele. In timp ce se calesc legumele, calim in celalalt vas alta  ceapa si adaugam apoi ciupercile. Dupa vreo 2 minute adaugam si carnea  tocata si  condimentam cu saree, piper, vegeta si usturoi. Lasam pe foc  slab inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.
 Luam ardeii, le decupam cotorul si ii umplem cu umplutura de carne  tocata si ciuperci, apoi ii adaugam in vasul cu legumele, care sunt deja  calite. Punem apa cat sa treaca putin peste ardei si mai adaugam putin  bulion, daca rosiile nu au fost foarte zemoase. Lasam la foc slab circa  20 minute, apoi la foc mai iute circa 5 minute, ca sa scada sosul. Aveti  grija sa mai amestecati, cu grija, din cand in cand, ca sa nu se lege  de fundul vasului. Condimentam dupa gust cu sare, piper, vegeta, marar,  cimbru, patrunjel. 
 In farfurie, mancarea se serveste cu o lingurita de smantana, dupa preferinta. E  foarte buna si rece.