O bunatate,atat va zic! ;)
Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si taiate cuburi mici. Alegem si spalam orezul si-l adaugam in amestecul de carne si legume apoi framantam bine. Spalam ardeii, taiem capacelele in jurul cozilor, curatam de seminte, ii spalam din nou si ii punem la scurs.
Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne. Intr-o oala punem cam 1,5 l cu apa cu un strop de sare, sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, punem ardeii in oala cu apa si-i lasam sa fiarba aproximattiv 30 minute. Scoatem ardeii cu o spumiera si ii punem intr-un vas ceramic, in picioare. Pe fiecare ardei punem cate o felie de rosie.
Preparam un sos din smantana, lingura de faina si rosia decojita si taiata marunt. Subtiem putin cu un pahar din zeama in care au fiert ardeii, potrivim de sare si turnam peste ardei. Introducem vasul in cuptorul incalzit la 180 grade C pentru 30 minute.
Servim ardeii cu smantana si cu paine proaspata de casa! Pofta buna!