Ardei umpluti

de Adele in Porc, 10 Mai 2015 | 3794 vizualizari

 

Asa mi se facuse o pofta de mi-am zis ca neaparat trebuie sa pregatesc si eu ,chiar daca nu e sezonul de ardei, asa pentru o mica pofta merge .Si cum azi e ziua mamicilor m-am gandit sa-mi rasfat si eu mamica :X

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei potriviti.
  • 400 g carne macinata de porc.
  • 100 g sunca.
  • 100 g orez.
  • 1 ceapa.
  • 50 ml suc de rosii.
  • 1 conserva de vita.
  • ulei.
  • sare.
  • piper.
  • rosii.
  • coaste de porc afumate.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Pentru inceput se curata si se spala foarte bine ardeii, se scot samburii si se pastreaza capacul. Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune o tigaie pe foc se adauga o lingura cu ulei, se caleste ceapa si cu bucatele de sunca alaturi, dupa 1-2 minute se adauga si carnea de porc, se mai lasa un pic si se adauga orezul, spre final conserva de porc si sucul de rosii se amesteca totul bine, se potriveste de sare si piper  se lasa la racit.

Se umple fiecare ardei, nu prea plin, se acopera cu o felie de rosie si capacul ramas, se aseaza intr-o oala (eu am pus o farfurie dedesupt) se pozitineaza bine impreuna cu coastele si bucatele de rosie.Se adauga apa si se pune la fiert, la foc potrivit chiar flacara mica pentru 40-60 minute.

Se servesc cu mamaliga, pofta buna!! Bonus coastele delicioase :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de porc in frunze noi