Ardei umpluti cu carne

de Nadyne in Mancaruri cu carne, 14 Noi 2016 | 4388 vizualizari

 

Sunt printre preferintele culinare ale familiei...

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ardei
  • 1 kg carne tocata
  • 150 g orez
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1-2 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.

 Taiem  cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.     

Punem carnea tocata intr-un vas incapator, adaugam orezul curatat si bine spalat, cimbru, sare, piper,  boia, patrunjelul si mararul tocate marunt si omogenizam totul foarte bine.     Umplem ardeii, ii astupam cu capacele de rosii si ii asezam, unul langa altul, intr-o cratita, in care turnam apa cat sa-i acopere. Punem si 2 frunzulite de dafin.   Fierbem la foc mic, cu capac, timp de aproximativ o ora; se adauga apoi pasta de tomate, amestecata cu faina si diluata cu cateva linguri cu apa  si se mai lasa un sfert de ora la fiert. Daca doriti, ii puteti da la cuptor, ca sa scada sosul bine si sa se rumeneasca putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu sos de smantana