M-am gandit ca daca la sarmalele de post pun nuci,de ce n-as pune sila ardei .Ups nu aveam nuci! In schimb aveam migdale.Asa ca am trecut la treaba.
Pentru inceput am pus migdalele in cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin.
Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie am pus ceapa pana a devenit sticloasa,apoi ciupercile,morcovul,telina,pastarnacul si orezul.Dupa fiecare am lasat sa fiarba 1-2 minute.La sfarsit ,dupa ce am luat tigaia de pe foc,am adugat migdalele si mararul.
Ardeii spalati si curatati de cotoare au fost umpluti unul cate unul si asezati intr-un vas termorezistent.Deasupra am pus 250ml apa sucul de rosii .Vasul l-am bagat in cuptor pentru 40-45 minute.