Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt

de babi5 in Curcan, 28 Sep 2013 | 6227 vizualizari

 

Prea multa introducere nu este decit ca sunt foarte, foarte buni ..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 300 gr orez
  • 1 ou
  • 250 gr iaurt gras
  • 300 g ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 bulion de casa
  • 500 gr rosii proaspete
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • foaie de dafin
  • frunze patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt:

Prima data am curatat si spalat carnea, apoi am tocat-o. Am curatat apoi ceapa, am tocat-o si am calit-o in ulei, am adaugat sarea, boiaua si piperul, apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs. L-am lasat sa se calesca 2-3 minute, dupa care am adaugat putina apa calda lasind sa dea un clocot. Am pus deoparte sa se raceasca si intre timp am curatat ardeii de cotoare. Am adaugat orezul peste carne, am completat de sare si piper, am adaugat frunzele de patrunjel si oul se amesteca bine totul. Cu compozitia obtinuta umplem ardeii, ii asezam in oala, punem apa calda atit cit sa-i acopere si lasam la foc moale.

Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita, apoi le pasam. Curatam morcovul si patrunjelul, le spalam si le tocam marunt si impreuna cu putina ceapa punem intr-o cratita cu putin ulei si le calim bine. Adaugam faina si bulionul amestecind mereu pina incepe sa dea in clocot, sa nu faca  cocoloase, apoi lasam sa fiarba 20 minute. Pasam bine, adaugam zaharul si turnam sosul peste ardei lasind sa fiarba in continuare. Cu 10 minute inainte de terminare adaugam rosiile pasate si mai lasam sa dea citeva clocote. Ardeiul este gata taman bun pentru a fi servit.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Se aseza pe farfurie si se asezoneaza cu patrunjel verde

2

Pe fiecare ardei se pune cite o lingura de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan