Ardei umpluti in sos de rosii

de Merisor in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2012 | 5018 vizualizari

 

Am poftit mult la retetele cu ardei postate pe aici si am venit si eu cu varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 4 morcovi mai micuti
  • 8 ardei grasi(verzi, rosii si galbeni)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 telina micuta
  • 1 ceasca de orez
  • 1 Kg carne amestec(vita +porc+pui)
  • marar
  • patrunjel
  • condimente: piper, oregano, cimbru, busuioc, foi de dafin
  • sare
  • 200g pasta de rosii
  • 1 lingura zahar
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare. 

Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime.

Am asezonat cu condimentele si mararul tocat si am lasat sa se raceasca . 

Intre timp am pregatit ardeii(taiat capacele, scos semintele).

Dupa ce s-a racit amestecul de carne si legume, le-am amestecat cu ouale si am umplut ardeii .

Le-am pus capacele din felii de rosii, am acoperit cu apa si i-am pus la fiert.

Niciodata nu am stiut sa apreciez cata compozitie sa fac pentru ardei si surplusul l-am adaugat la sos, adica am pus la fiert odata cu ardeii.

Spre final am adaugat pasta de rosii, usturoi pisat, am condimentat si am mai pus putin zahar, pentru ca adoram sosurile dulci-picante.

Am presarat deasupra patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti