Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana.
Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru 30 minute.
Intre timp curatam ardeii de cozi si seminte. Pentru aceasta operatie folosim un cutit ascutit cu lama ingusta.
Spalam ardeii sub jet de apa rece, ii lasam cu gura in jos la scurs.
Scoatem carnea de la frigider si umplem ardeii. Presaram putina faina peste carnea din capatul ardeiului pentru a nu se imprastia umplutura in timpul fierberii.
Asezam ardeii umpluti intr-o cratita incapatoare, punem apa rece peste ei cat sa-i cuprinda, adaugam foile de dafin apoi lasam ardeii sa fiarba la foc mediu cca 40 minute.
Rosiile spalate si curatate de cotoare se trec prin robot.
Adaugam rosiile peste ardei (implicit peste apa care a mai ramas in cratita) si mai fierbem 15 minute.
Diluam amidonul cu 60 ml apa rece, il turnam peste ardei, fierbem inca 5 minute apoi putem ori focul.
Presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim.
Pofta buna!