Când am preparat rețeta „Sărmăluțe în foi de viță”, cu frunze de viță de vie din congelator, am observat că mai aveam o pungă cu 6 ardei grași, numai buni pentru umplut. Așa că m-am decis să fac și niște ardei umpluți, în sos de roșii!
Ingredientele de mai jos sunt pentru 3 porții.
Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt.
Într-o tigaie, călim ceapa împreună cu orezul și puțin suc de roșii (sau pastă de roșii), în uleiul încins, nu mai mult de 4-5 minute, fără să le rumenim. Dăm tigaia deoparte și lăsăm să se răcească compoziția.
În castronul cu carne tocată punem orezul și ceapa călite și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei dulce, după gust. Amestecăm bine ingredientele și lăsăm puțin la rece, ca să se întrepătrundă gusturile.
Între timp, punem ardeii într-o sită și-i lăsăm să se dezghețe și să se scurgă de apă.
Umplem ardeii cu compoziția de mai sus și-i așezăm într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnăm suc de roșii până ce îi acoperă și-i punem să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. Pentru ca ardeii să stea scufundați în lichid, se pot acoperi cu o farfurioară sau cu un capac, ca să-i apese. Lăsăm la fiert mai bine de 60 minute. Când sunt gata, oprim focul și lăsăm să se răcească, cu capacul pus pe oală.
Poftă bună!
1
Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.
2
Puteți să folosiți și roșie proaspătă în compoziția pentru ardei umpluți.
3
Dacă doriți, puteți să puneți 1 ou, în compoziția pentru ardei umpluți.
4
Sosul de roșii îl puteți condimenta cu orice plante aromatice vă place.
5
Puteți să folosiți și ardei proaspeți, curățați de semințe și nervuri și opăriți în apă clocotită, cu sare!