Ardei umpluti-la cuptor

de LUK in Porc, 12 Iun 2011 | 4976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei grasi
  • o ceapa
  • 400 gr carne tocata(de porc)
  • 20gr orez
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de pasta de tomate
  • 500ml apa
  • o rosie
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti-la cuptor:

 Spalam ardeii si ii curatam de cotor si seminte.Ceapa o tocam marunt(eu am facut-o pasta cu blenderul.Spalam orezul si il punem la fiert.

Punem o lingura de ulei intr- o oala si calim putin ceapa.Adaugam carnea,2 linguri de pasta de tomate,putina apa(40-50ml) ,sare,piper si lasam la foc mic 10-15min amestecand mereu.Oprima apoi focul si adaugam orezul scurs de apa si clatit.

Umplem ardeii cu compozitia de carne si ii asezam intr-un vas uns cu ulei(pentru ca nu stateau prea bine i-am sprijinit cu ajutorul unor felii de cartofi ).Punem deasupra fiecarui ardei cate o feliuta de rosie.Amestecam intr-un bol restul de pasta de tomate si apa si apoi o turnam printre ardei.Dam la cuptor la foc potrivit pentru o ora si 15-20min.Se servesc calzi,cu smantana.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa i mancati cu sosul in care fierb,puneti spre finalul coacerii sare,piper si inca 2-3 linguri de pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne si ciuperci