Aripi de curcan în vin roşu la cuptor

de ionix in Curcan, 13 Dec 2010 | 12767 vizualizari

 

soţul a spus că sunt deliciooooooooase... poate din cauză că le-am cumpărat din piaţă de la Giurgiu :D:D
nici aripi nu mai am, sunt de acum vreo 3 săptămâni :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aripi de curcan (mie mi-au încăput 4 aripi)
  • un pahar cu vin roşu
  • jumătate de pahar cu apă
  • puţin busuioc uscat
  • o lingură cu unt
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan în vin roşu la cuptor:

Aripile de curcan se taie-n două, se spală bine, se pârlesc (dacă au peri pe ele) şi se spală iar.

Se condimentează cu sare, busuioc şi piper iar apoi se aşează în vasul de yena uns cu unt.

Se toarnă apa şi vinul peste aripi şi apoi se bagă la cuptor.

Se lasă la foc mic vreo 30 de minute şi apoi se dau la foc mediu.

Când sunt aproape gata se dă focul mare şi se lasă până se rumenesc frumos.

Se servesc cu mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

eu am servit lângă cartofi fierţi în coajă şi apoi prajiţi în puţină ceapă...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan în vin roşu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kamy 1

13.12.2010, 23:35

vad ca si tie-ti place vinul la fripturi buuun 5f

mihaelar63 1

13.12.2010, 23:47

ce frumos rumenite

ionix 1

15.12.2010, 10:44

Kamy, îmi place şi simplu mersic

Mihaela, au fost şi extrem de bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan rumena