Aripi de curcan la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 3 Mar 2010 | 10970 vizualizari

 

cateodata trebuie sa prepari ceva la familion si nu prea ai chef , in asemenea moment faci mancare cat de simpla si fusirita , dar surprinzator chiar atunci iese mai reusita .

 

INGREDIENTE

  • 8 aripi curcan intregi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri otet balsamic
  • patrunjel verde 
  • ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:

  1. aripile se taie in doua se curata bine , se spala si se pune la fiert in apa cu sare .
  2. cand sunt aproape fierte [ aprox 40 min ]se scot si se pun  intr-o tava .
  3. uleiul se amesteca cu boiaua si otetul balsamic , acestea se toarna peste aripile din tava .
  4. se mai da tava cu aripi de curcan 10-15 min . la cuptorul bine incins .
  5. se garniseste cu patrunjel verde si aardei kapia .

TIPS-URI

1

zeama in care s-au fiert aripile nu se arunca , va fi o buna baza pentru o supa , eu am mai pus un morcov razuit , am dat un clocot si am  servit cu cus-cus fiert .

2

 la cuptor mai puneti putina apa sa nu se arda tava .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

04.03.2010, 09:40

da sunt , otetul balsamic da o foarte frumoasa rumenire.

Bucataras Medi 1

04.03.2010, 11:24

imi plac si la cuptor si la gratar..................bune, foarte bune.

Bunica 1

04.03.2010, 15:12

Ai dreptate, cand spui sa fac ceva special parca tot uiti sa pui cate ceva , dar cand o faci parca sa scapi ,iese un deliciu.

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitel in parmezan