Aripi de curcan marinate, preparate in cuptor, cu cartofi

de nadina73 in Curcan, 30 Mai 2010 | 14886 vizualizari

 

sant extraordinar de bune

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi de curcan
  • pt sos marinat:
  • sare
  • piper
  • cimbru 1 lingurita
  • 3 linguri de mustar
  • 3 linguri de ketchup
  • 40 ml vin rosu
  • 1 ceapa mica
  • 4-5 dinti de usturoi
  • suc de la 1 lamaie
  • 1 lingurita de zahar
  • Garnitura:
  • 6 cartofi mari
  • sare
  • putin delikat
  • mujdei de usturoi
  • ulei de masline
  • folie de aluminiu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan marinate, preparate in cuptor, cu cartofi:

Se prepara sosul pentru marinat

Se amesteca toate ingredientele cu badidora foarte bine,apoi se pune sosul peste aripile de de curcan sa le cuprinda bine apoi se pun intr-o cutie cu capac sau punga si se lasa la marinat pana a doua zi (le pregatiti  de seara si a doua zi doar le puneti la cuptor)

GARNITURA:Cartofii se curata de coaja se cresteaza bine se pune sare piper ,mujdei de usturoi si putin ulei de masline

se pune o folie de aluminiu si se strange bine folia in juru cartofului,se aseaza pe marginea vasului in care am pus aripile marinate cu tot cu sos si se mai pune 1 canita de apa,se pun la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit apoi inca 30 minute la foc mai tare pentru a se rumeni mai bine

pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan marinate, preparate in cuptor, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu ciuperci si cartofi