Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri

de Toamna07 in Pui, 15 Oct 2012 | 7767 vizualizari

 

Pentru a intalni savoarea maxima din preparate va invit sa pregatiti 3 retete pentru acest inceput de saptamana!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:
  • 15 aripioare de pui
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1/2 pasta de ardei iute
  • 1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de curry
  • 1 lingurita de sare
  • Cartofi cu rozmarin
  • 1 kg de cartofi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • boia de ardei iute afumata(optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri:

Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece. Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense.

A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare,turnam marinata peste ele , alaturi de domnii cartofi si dam la cuptor pentru o ora la foc mediu.

Cartofi cu rozmarin

Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate.Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor.
Pentru a obtine o culoare frumoasa,uniforma,intoarceti o data  cartofii in tava.

Unele persoane prefera sa fiarba cartofii pentru 15 minute in apa rece cu sare,sa-i scurga si apoi sa-i amestece cu condimente si sa-i dea la cuptor.Este metoda mai rapida de coacere. Eu nu o prefer.

Rozmarinul da savoare preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vanat sau vita,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri,prajituri,saratele...

Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca

Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt.Le asezonam cu sare si piper .Adaugam cate un sfert de catel de usturoi,cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite.Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin(cam 15 minute). Vor avea un gust exceptional.

Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!

Pofta buna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

16.10.2012, 09:21

o bunatate

Toamna07 1

16.10.2012, 11:41

Da,este bun-bun!
Cata modestie...
Multumesc!

alba_zori 1

26.10.2012, 06:50

ce bine ai bucatarit,mananci cu ochii..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui cu cartofi la cuptor