Baba Ghanoush

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Mar 2015 | 7861 vizualizari

 

Baba Ghanoush întâlnită ca și Baba ghannuj, Baba ghannouj sau baba ghannouj este un fel de mâncare din Levant (zonă ce acoperă Siria, Israel, Iordania, Liban, Palestina) făcut cu vinete la grătar, tahini, suc de lămâie, usturoi, adică aceleași ingrediente ca și la humus doar înlocuim năutul cu vinete.
De obicei este garnisit cu ulei de măsline, pătrunjel sau coriandru și praf de boia.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 linguri tahini - pastă de susan
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1/4 linguriță boia de ardei iute
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ghanoush:

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot coace și în cuptor la 200 grade C pentru minim 30 minute. Vinetele tocate mărunt se amestecă cu pasta de susan, zeama de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline, usturoiul tocat mărunt. Se condimentează cu sare. Se garnisește cu ulei de măsline, pătrunjel verde tocat și boia de ardei iute sau afumată. Se servește cu lipii Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanoush" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]