Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)

de xana in Peste, 3 Oct 2017 | 3517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod groase cu circa 250gr fiecare
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardel rosu mare
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de lingurita nucsoara macinata
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei de masline
  • 500gr cartofi rosii
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalhau á Braga (Cod la cuptor):

Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.

Scoatem pestele si in aceiasi tigaie punem ceapa, usturoiul taiate fasii si cele 2 foi de dafin. Se adauga sare si piper si ulei de masline daca necesar. Lasam la calit la foc mediu, iar cand ceapa s-a inmuiat, adaugam si ardeiul rosu taiat in fasii lungi.

Dam focul la mic si lasam la calit pana ceapa incepe sa se caramelizeze usor. Punem otetul si transferam preparatul intr-o tava. Punem si pestele deasupra si dam la cuptor pentru circa 30 de minute.

Intre timp, se taie cartofii in felii subtiri si se prajesc in ulei incins.

Cand totul este gata, asezam pe un platou un strat de cartofi, apoi ceapa cu ardelul si deasupra bucatile de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi