Baclava

de mamaieelena in Prajituri, 14 Dec 2010 | 8531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 foi de strudel cumparate din comert
  • 750gr nuca macinata ca pt baclava
  • 1kg zahar
  • 4-5 fiole cu esenta de rom
  • 1 fiola cu vanilie
  • 150 gr.margarina Rama pt prajituri topita  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole de esenta de rom si cea de vanilie plus 1/3 din cantitatea de zahar si se amesteca. Nuca se repartizeaza egal in strat suficient incat sa ajunga si la celelalte foi care vor fi puse astfel;au fost puse cele 4 si nuca apoi foaie,nuca,foaie,nuca,foaie si tot asa pana se termina nuca si ne mai raman inca 4 foi pe care le vom pune la sfarsit la fel ca pa primele cu margarina intre ele.

Baclavaua se va taia bucati inainte de a o pune la cuptor avand grija sa nu uitam sa punem ultima margarina deasupra si va sta pana se rumeneste.

Intre timp se pune restul de zahar si esenta de rom si apa la fiert si obtinem un sirop pe care il vom pune esalonat peste baclava in cuptor si se lasa pana absoarbe tot siropul.

Pofta buna,

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]