Baclava

de vickyduta in Prajituri, 5 Sep 2011 | 7760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250-300g nuca macinata
  • 50-100g margarina (unt) topita
  • Ingrediente sirop:
  • 600 ml apa
  • 350g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100-150g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Topim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat prima sarma eu am mai impachetat sarmaua intr-o foaie.Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp preparam siropul.

Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava.

Deasupra se presara nuca pisata. Este foarte buna, seamana foarte mult cu baclavaua turceasca, in general ei pun fistic deasupra numai ca eu nu am avut. Merita sa o incercati.

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]