Baclava greceasca

de Mitinita in Prajituri, 16 Oct 2010 | 10606 vizualizari

 

Pe cat de usoara e pe atat de buna e! Se face cu foi de placinta,dar am incercat si cu aluat de foetaj si a iesit destul de bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi de placinta
  • 1 pachet unt 
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cani nuci macinate
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana suc de lamaie,proaspat stors
  • 1/4 cana miere de albine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:


Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.
Asambleaza restul foilor,neuitand a unge foile cu unt.
Inainte de a da tava la cuptor,taie in forma de romburi. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos,altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.
Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.
Amesteca 1/2 cana zahar cu apa,lamaia si mierea si fa un sirop.
Toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul,dar noi nu avem atata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz