Baghetă franţuzească cu seminţe

de diaconta in Piine, 20 Noi 2014 | 6645 vizualizari

 

Cu ceva vreme în urmă m-a amuzat povestioara unui prieten despre dragostea lui pentru bagheta franţuzească. Adevărul este că nu e greu să te îndrăgosteşti de pâinicile astea,ca să nu mai pomenesc de mirosul divin care se răspândeşte în toată casa când sunt la cuptor. Ori acum abia aşteptăm să avem motiv sa coacem ceva la cuptor. Reţeta care mi-a plăcut cel mai mult am găsit-o pe site-ul La PrajiturEla,aşa că m-am hotărât repede să le pregătesc,chiar dacă nu am avut timp suficient să le las la frigider. Cu siguranţă am să repet reţeta şi voi lăsa aluatul la frigider peste noapte,astfel va fi mult mai fraged.

 

INGREDIENTE

  • 510 g faina (eu am avut faina pentru cozonac tip 000)
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 g sare (cam o lingurita)
  • 30 g mix seminte Solaris (dovleac, floarea soarelui,in,susan si chia)
  • 340 ml apa calduta
  • Ulei de masline pentru uns bolul
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghetă franţuzească cu seminţe:

Nu este o reteta complicata doar trebuie respectati câţiva pasi obligatorii.

Am amestecat ingredientele uscate(faina,drojdie,seminte si sare) apoi am adaugat apa calduta si am framântat un aluat moale dar elastic.

Nu trebuie sa exagerati cu framântatul.

Am uns bolul cu ulei de masline si am pus aluatul în el.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus vasul la frigider.

Ideal este sa stea peste noapte,eu l-am lasat doar vreo 5 ore.

Am scos aluatul de la frigider si l-am lasat 10-15 minute,apoi l-am împartit în 3 parti egale.

Am presarat putina faina pe planseta ,apoi am întins fiecare bucata de aluat  în forma de dreptunghi.

Am adus una din laturi spre centru si am apasat cu degetele sa se lipeasca de partea peste care am suprapus-o.

Am procedat la fel cu latura opusa.

Dupa aceasta operatiune,am unit cele doua laturi îngrosate sigilându-le apoi ajutându-ma de degetul mare si aratator.

Am rulat dreptunghiul astfel format în asa fel încât sa  capete forma unei baghete,mai groasa la mijloc si mai subtire la capete.

Pe un prosop de bumbac am presarat faina si am asezat baghetele,formând pliuri din prosop între ele.

Le-am acoperit si le-am lasat la dospit o ora si jumatate.

Intr-o tava am pus hârtie de copt,formând la fel pliuri între cele 3 baghete.

Am pus baghetele în tava.

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit am crestat aluatul pentru a forma acele „buzunare” specifice baghetelor.

Am încins cuptorul la 250 de grade.

Pe fundul cuptorului am pus o tava în care vom pune apoi apa fierbinte.

Tava trebuie sa se încalzeasca odata cu cuptorul.

Am pus la fiert o cana de apa.

Când cuptorul s-a încins,am pus în tava  apa fiarta si rapid am introdus si tava cu baghetele.

Astfel aburul format va ajuta la formarea unei cruste frumoase a baghetelor.

Dupa 15 minute am scos tava cu apa si am redus temperatura la 230 de grade.

Le-am mai lasat 15 minute.

Sunt gata când ,daca batem în ele suna a gol.

Le-am scos pe un gratar si le-am stropit cu apa.Eu m-am folosit de o pensula pentru aceasta.

Apa va opri uscarea exagerata a cojii.

Le –am acoperit cu un prosop pâna s-au racit.

Nu înainte de a rupe un colţ  fierbinte.Era prea tentant.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghetă franţuzească cu seminţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta