Baghete cu sunca si cascaval

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 15367 vizualizari

 

Mie imi plac mult foitajele. De cele mai multe ori pregatesc eu si foile, dar de data asta am ales sa folosesc foi cumparate.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g. aluat foitaj sau aluat de pizza
  • - 200 g. sunca, feliata foarte subtire
  • - 200 g. cascaval
  • - un galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu sunca si cascaval:

Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Pe jumatate de foaie se aseaza feliile de sunca una langa alta. Se rade cascaval din belsug deasupra. Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta cu sunca si  cascaval. 

Trecem de cateva ori cu sucitorul peste aluatul impaturit pentru a elimina aerul si pentru a se lipi bine cele doua jumatati de foaie. Apoi  se feliaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit (cine are, poate folosi rola de pizza) in fasii de cca. 2-3 cm. latime. Fiecare fasie se rasuceste si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu o pensula se ung baghetele cu galbenus de ou (in care adaugati o lingurita de lapte pentru a-l fluidiza ) si se da tava la cuptorul incalzit  la 180-200 grade C pana se rumenesc frumos. De acum totul e simplu: se scot pe un platou si nu ramane decat sa aveti pofta!

Nu toate pozele au fost clare, doar astea le-am putut alege.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]