Baghetele frantuzesti

de Sabina in Piine, 24 Iun 2009 | 4586 vizualizari

 

daca n-am ajuns nici anul asta la Paris, aduc Parisul la mine :))
Am zis sa incep cu baghetele

 

INGREDIENTE

  • 500g amestec faina alba si tarate de grau
  • 250 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingura ierburi de Provence
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghetele frantuzesti:

Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de Provence. Treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in trei (vor iesi trei baghete de lungimea tavii de aragaz). Intindem fiecare parte de aluat intr-o forma cat mai dreptunghiulara si apoi rulam. Punem baghetele direct in tava, crestam usor suprafata si mai lasam la crescut 15 minute. Introducem tava in cuptor si lasam baghetele pana devin rumene (dupa cuptorul meu -aproximativ 30 de minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghetele frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu amestec de faina si malai