Baigli cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 5091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 500g faina alba
  • 25g drojdie proaspata
  • sare
  • 2 lg zahar
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lg rasa scortisoara macinata
  • zahar dupa gust
  • cca 50 ml lapte (+/-)
  • Un ou si un plic zahar vanilat pentru uns.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Se pregateste o maia din drojdie, putin lapte caldut, zahar si faina. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea, zaharul, galbenusurile, untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, smantana si maiaua. Se framanta toate la un loc pana otinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit.

Umplutura: Intr-o cratita se pune nuca, se potriveste de zahar dupa gust, scortisoara si laptele, se pune pe soba si se amesteca pentru 5 minute la foc incet. Se lasa la racit.

Se imparte aluatul in trei parti egale. Se ia o parte si se intinde in forma dreptunghiulara cu lungimea de dimensiunea tavii. Se intinde deasupra 1/3 din nuca apoi se ruleaza strans foaia. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se procedeaza la fel cu celelalte doua parti.

Se bate oul cu zaharulvanilat si se ung cu o pensula cei trei cozonacei. 

Se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Sunt deliciosi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata