Balmos fals

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2010 | 33924 vizualizari

 

nu am mai mancat de cand eram copil ,este reteta inventata de mine si de mama intr-o seara cu ceva ani in urma

 

INGREDIENTE

  • faina de malai 600g aproximativ
  • apa 2litri
  • putina sare
  • 200 g cascaval ras
  • 3-4 feliute cascacal de vaca(apoi razuit)
  • 1 cutie crema de branza
  • 1/2 pachet de unt
  • 500 g branza de oaia(eu am in congelator facauta din cas)
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt acrisor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos fals:

Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand

Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte bucatele mici sau ras,iaurtul si se amesteca bine sa se incorpereze bine de tot ingredieantele apoi untul si crema de branza si branza de oaie(nu este o ordine anume asa cum va vine la mana mai usor)si se ameteca bine de tot sa se incorporeze si acestea bine

Se poate servi atat calda este extraordinar de buna sau rece ,efectiv taiate si pusa pe farfurie este super buna

Merge foarte bine si langa o ciorba mie personal  imi place mult

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos fals" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marieta 1

24.04.2010, 01:32

foarte bun!!felicitari!! daca nu te superi de unde esti din romania? retetele tale imi aduc aminte de acasa!!eu sunt din sibiu dar parintii mei sunt din salaj!nu stiu daca ma insel dar mie mi se pare ca esti din ardeal dupa felul cum gatesti!!!!scuze daca ma insel!!

nadina73 1

04.05.2010, 10:38

asa e marieta sant din tg-mures,ardeleanca

VI 1

23.12.2019, 15:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele de vinete