Băscuţe cu brânză şi stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 5422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml lapte
  • 50 g margarina topita
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  •  Umplutura:
  • 200 g branza (crema)
  • 4 linguri zahar
  • Zahar vanilat bourbon
  • 50 g stafide
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingură gris
  •  
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Băscuţe cu brânză şi stafide:

Umplutura:

Stafidele se pun in apa calduta si se lasa 25 minute.

Branza se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si ouale. Se adauga grisul si faina,se omogenizeaza,apoi se pun in compozitie si stafidele scurse.

Aluat :

Intr-un vas mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. Laptele calduat se amesteca cu margarina topita,uleiul,zaharul si ouale ; se omogenizeaza. Compozitia umeda se toarna in adancitura facuta in mijlocul fainii si se amestecă cu o lingura cat se poate,apoi se continua framantarea cu mana. Aluatul neted se acopera cu un prosop de bucatarie si se la 60 minute la dospit.

La masina de paine se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Se setează pe programul de framantare +dospire.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-o foaie de 1-1,5 cm grosime. Din aluat se decupeaza cercuri de ce marime vreti. O tava (eu zic sa faceti in 2 tavi pentru ca in una sunt prea inghesuite) se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza cerculetele. Un paharel se trece cu baza prin faina si se preseaza cu el mijlocul cerculetelor pentru a obtine o adancitura. In fiecare adancitura se pune cate o lingura de umplutura. Se lasa la dospit 20 minute. Galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte si se ung marginile bascutelor.

Se coc aprox 30 minute in cuptorul preincalzit,la temepratură medie-mica.

Se servesc pudrate cu zahar sau cu jeleu(peltea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Băscuţe cu brânză şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici cu urda si marar