Batoane cu mac

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 5948 vizualizari

 

A fost o perioada in care a luat amploare toata nebunia asta cu batoanele umplute! Eu abia acum reusesc sa scriu reteta :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei

Pentru umplut ne sunt necesare:

  • 200 gr rahat sau/si
  • crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri

 Pentru uns:

  • galbenus de ou

Optional: mac  

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.

Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).

Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.

Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.

Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]