Batoane cu miere si mac, de post

de Merisor in Piine, 8 Mar 2017 | 6083 vizualizari

 

Foarte bune si de efect aceste batoane cu gust de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 550 g făină
  • 7 g drojdie uscată(1 plic)
  • 50 g zahăr
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă caldă
  • un praf sare
  •  uns:
  • 100 ml apă
  • 1 lingură făină
  • mac
  •  sirop:
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu miere si mac, de post:

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru.

Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia amestecată cu zahărul.

După cum am mai spus, zahărul ajută drojdia să se activeze mai rapid.

Încălzim apa și turnăm puțină peste amestecul de drojdie și zahăr.

Le amestecăm ușor și le lăsăm 10 minute, până când maiaua, își dublează volumul.

Adăugăm apoi, treptat și restul de apă caldă, pe care am amestecat-o cu uleiul și începem să strângem la centru și făina de pe margini.

Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul.

Presărăm apoi sare fină peste el și îl frământăm din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.

Împărțim aluatul în 8 părți egale și formăm 8 sfere pe care le mai lăsăm la odihnit 5-6 minute, apoi le întindem cu ajutorul sucitorului, în foi subțiri și le rulăm, nu foarte strâns, le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm.

Le acoperim cu ștergare de bucătărie și le lăsăm la loc cald până își măresc consistent volumul.

Amestecăm 100 ml apă rece cu o lingură de făină și, cu ajutorul unei pensule, ungem batoanele cu acest amestec, apoi presărăm mac peste ele.

Coacem batoanele pentru 20-25 minute, în cuptorul preîncălzit, la 160-175 de grade C.

Fierbem apa pentru sirop, o lăsăm 2-3 minute să se tempereze și diluăm mierea în ea.

Ungem cu acest sirop, batoanele fierbinți, după ce le scoatem din cuptor.

Sunt foarte gustoase și aceste batoane cu miere și mac, de post, la fel ca și celelalte, diferența între ele este la culoarea aluatului.

Cele cu lapte au aluatul mai alb, firesc și o idee mai pufos.

Iar la aluatul acestor batoane cu miere și mac, de post, a intrat ceva mai multă făină.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu miere si mac, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Indiana Naan