Bavareza de mure

de daniastefania in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 4055 vizualizari

 

Astazi va invit la o portie de bavareza de mure. Usoara, delicata si dulcee!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mure congelate
  • 100 gr + 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 3 albusuri de ou
  • 1 plic gelatina
  • Ulei pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de mure:

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita, pentru a nu ramane seminte. Adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve.

Batem bine frisca si o adaugam la mure. Albusurile se bat spuma cu 3 lingurite de zahar. Adaugam si spuma, usor, la mure.

Ungem cu putin ulei o forma de savarina. Turnam compozitia de mure, in forma si dam la congelator, pana se intareste.

O scoatem apoi din forma si servim o portie sanatoasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

15.02.2015, 20:15

mihaelar63 1

15.02.2015, 21:41

Cred ca este foarte raciroas si delicioasa

Catalina L 1

19.03.2015, 07:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane