Bezele cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 6276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca:

Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare.

Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot.

Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza.

Preincalzim cuptorul la temperatura de 160 grade.

A doua etapa consta in faptul ca albusurile trebuie tratate in continuare si pe baie de aburi (eu am folosit telul, le-am batut cca 10 minute pe baie de aburi).

Dam vasul deoparte,adaugam nuca macinata, amestecam usor sa nu se lase spuma, transferam compozitia intr-un posh incapator si formam bezele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele.

Coacem bezelele la temperatura mica timp de aproape doua ore, pana se desprind usor de pe hartie. In tot acest timp usa cuptorului se lasa intredeschisa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

13.07.2014, 20:56

Grozave

Lia_ 1

14.07.2014, 08:17

sunt extraordinar de bune in simplitatea lor

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:58

ce frumoase sunt .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]